favicon-ehf

Nekdanja novinarka in televizijska voditeljica, zdaj pa generalna izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji – AmCham Slovenija in podpredsednica AmChams Evropa.

Zakaj ste se odločili sprejeti vlogo ambasadorke Women’s EHF EURO 2022?
Srčna podpora dogodkom na najvišji ravni, ki v Slovenijo pripeljejo vrhunsko energijo, hkrati pa pokažejo, kako odlični gostitelji in organizatorji znamo biti, mi je blizu. Z žensko noto obogateno združevanje športa in posla pa je odličen način za promocijo Slovenije.

Čemu se je vredno boriti za večjo vlogo žensk v družbi?
Mislim, da se ne borimo, ampak z lastnim vzorom in osvetljevanjem odličnih primerov kažemo, da je preplet obeh, moškega in ženskega principa v družbi, zmagovalna kombinacija za trajnosten razvoj.

Kako pomemben je v vašem vsakdanu pojem trajnostnega razvoja?
Verjamem v načela ESG: okolje, družba in upravljanje (meritokracija in transparentnost). Zame so ta načela osnova pravega poslovnega vodenja, zato menim, da vsi, ki smo del managementa, ne bi smeli imeti druge izbire, kot da delujemo v skladu z njimi.

Kaj so po vašem mnenju glavne vzporednice med športom in poslom?
Vztrajnost, osredotočenost, fair play, odločnost, prilagodljivost. Predvsem pa velja, da so za doseganje vrhunskih rezultatov ključne povezane in uigrane ekipe. Pa naj gre za skupinski ali posamičen šport.

Kakšen je vaš odnos do športa in še posebej do rokometa?
Šport je pomemben del mojega življenja, daje mi priložnost za sprostitev in povezovanje. Obožujem tenis in ples. Borim se z vetrom na surfu. Rokomet pa spremljam kot navijačica, še zlasti srčno takrat, ko igrajo naše vrhunske rokometašice in rokometaši.

Katero od preostalih ambasadork najbolje poznate in katero cenite?
Cenim in spoštujem vse. Sem pa počaščena, da dve sodita v ožji krog tistih, zame najpomembnejših dam, ki jim rečem prijateljice.

Katero mesto bo na evropskem prvenstvu osvojila Slovenija?
/

Scroll to Top