favicon-ehf

Nekdanja košarkarica, zdaj pa fotografinja in od leta 2003 tudi lastnica in vodja prve zasebne galerije, specializirane za umetniško fotografijo, v Sloveniji.

Zakaj ste se odločili sprejeti vlogo ambasadorke Women’s EHF EURO 2022?
V veliko čast mi je, da me je gospod Bobinac povabil v to eminentno žensko družbo. Povabilo sem sprejela, ker se mi zdi ideja zelo pozitivna in optimistična in ker mislim, da lahko s svojim delovanjem uresničimo nekaj lepih projektov, ki bodo tudi v prihodnje delovali za pozitivno naravnanost v družbi.

Čemu se je vredno boriti za večjo vlogo žensk v družbi?
Vredno se je boriti za enakovrednost v družbi. Žal smo v obdobju, ko je spet bolj ogrožen enakopravni položaj ženske v družbi na splošno. Sicer nikoli nisem razumela, kako razmišljajo vsi tisti, ki na primer pri plačilu za isto delo, ženski namenijo manj kot moškemu. Kakšne frustracije vodijo vse tiste moške, ki izvajajo verbalno ali fizično nasilje nad ženskami? Žal je tako, da je delovanje družbe odvisno od delovanja vsakokratnih vlad. Trenuten položaj v nekaterih državah v Evropi vedno bolj spominja na srednji vek. Če posplošim, je za dobro vse družbe potrebno ravnovesje, razumevanje in spoštovanje bolj čustvenega ženskega in bolj racionalnega moškega delovanja. Samo skupaj nam bo uspelo. 

Kako pomemben je v vašem vsakdanu pojem trajnostnega razvoja?
Zelo pomemben. To je bistvo našega obstoja in upam, da se ga bodo čim prej začeli zavedali tudi politiki, ki o tem v veliki meri odločajo. Mislim, da je največ, kar lahko vsak posameznik naredi za naš planet, da v svojem vsakdanu deluje trajnostno.

Kaj so po vašem mnenju glavne vzporednice med športom in poslom?
Tako pri športu kot pri poslu moraš biti organiziran in dosleden. Ukvarjanje s športom v mladosti ti da pomembno popotnico za kasnejše življenje in tudi delovanje v poslu. Nauči te, da ne odnehaš po porazu, ampak da vstaneš in greš naprej. Da so porazi in zmage del življenja in se neprestano prepletajo. Nauči te, da ne obupaš, da si pridobiš samozavest in da se naučiš timskega dela. Izhajam iz svojih izkušenj ukvarjanja s skupinskim športom. Vse to pa je pomembno za kasnejše življenje in delovanje v poslu. Ukvarjanje s športom v mladosti mi je dalo tudi zelo širok krog ljudi, ki zdaj v zrelejših letih delujejo na zelo različnih področjih.

Kakšen je vaš odnos do športa in še posebej do rokometa?
V otroštvu sem se zelo veliko ukvarjala z različnimi športi. Tako smo takrat živeli, da smo se otroci igrali zunaj, na dvorišču, kjer smo igrali hokej, nogomet, košarko, pozimi pa smo si naredili skakalnico in skakali do poznega večera. Kasneje sem košarko tudi trenirala na Slovanu. Bili smo ena velika športna družina, na to obdobje imam zelo lepe spomine. Žal mi je poškodba preprečila nadaljnje ukvarjanje s košarko. Z rokometom nisem bila dosti povezana, je bil pa moj prvi stik vsekakor v dvorani Slovan, kamor smo takrat hodili na tekme zelo uspešne moške ekipe kluba. Kasneje sem spremljala tudi uspehe Krimovk.

Katero od preostalih ambasadork najbolje poznate in katero cenite?
Najbolje poznam Majo Zalaznik, cenim pa vse, ker z vsakodnevnim delovanjem na svojih področjih pripomorejo k boljši družbi.

Katero mesto bo na evropskem prvenstvu osvojila Slovenija?
Težko kar tako točno napovem. V športu je včasih odločilna tudi sreča. Držim pesti za uvrstitev med prvih deset.

Scroll to Top