favicon-ehf

Del Krimove rokometne družine, sprva kot aktivna rokometašica, kapetanka in članica zlate generacije z dvema naslovoma evropskih prvakinj stare celine, kasneje vodja mlajšega pogona ljubljanskega kluba, zdaj pa direktorica RK Krim Mercator.

Zakaj ste se odločili sprejeti vlogo ambasadorke Women’s EHF EURO 2022?
Biti ena izmed ambasadork prvenstva, je zame izjemna čast. Še dodatno biti v družbi fantastičnih, izjemnih žensk, uspešnih na številnih različnih področjih. Vlogo sprejemam kot odgovornost.
Gre za največje žensko športno tekmovanje v zgodovini samostojne Slovenije, za največji športni dogodek v Sloveniji v letu 2022.
Za velikanski izziv gre tudi, ker so organizatorji zavihali rokave zelo zgodaj in se vsega lotili na drugačen način, kot smo tega pri nas sicer vajeni.

Čemu se je vredno boriti za večjo vlogo žensk v družbi?
Verjamem v enakovrednost spolov in menim, da o tem ne bi smelo biti nobenega dvoma. Ženske v 21. stoletju enostavno lahko dokažemo, da zmoremo in znamo biti v mnogih vodilnih, ključnih in pomembnih vlogah v družbi.
Evropsko prvenstvo bomo ambasadorke z organizatorji izkoristile za to, da pokažemo in dokažemo, da smo ženske pomembne za družbo ter njen razvoj tako v športu kot na vseh ostalih področjih v družbi.
Poudarjam, da moj namen ni dokazovati, da smo ženske boljše. Menim pa, da smo enakovredne, posebne in da znamo na svoj način najti zmagovalne rešitve za sobivanje nas vseh v sodobni, napredni, strpni, enakovredni družbi.

Kako pomemben je v vašem vsakdanu pojem trajnostnega razvoja?
Zase in za mojo družino lahko z gotovostjo trdim, da živimo po načelih trajnostnega razvoja. V tem duhu sta vzgojeni tudi hčerki, saj želim, da se zavedata, kako pomemben je JUTRI. To, da bo Women’s EHF EURO 2022 prvi športni dogodek v Sloveniji, ki bo imel trajnostnega menedžerja in ekipo, ki se bo ukvarjala s tem področjem, je veličastno. Nekaj še pred kratkim nepredstavljivega.
Najbolj me je navdušilo to, da bomo vsi udeleženi pri projektu podpisali trajnostno zavezo ter se borili za udejanjanje različnih vidikov trajnosti, od okoljevarstvenega, do ekonomskega in socialnega. Ambasadorke bomo osredotočene na opolnomočenje žensk v družbi in športu, a ne bo šlo samo za to. Želimo si manj odpadkov, manj porabe energentov in dobrin, smotrno porabo sredstev ter še marsikaj.

Kaj so po vašem mnenju glavne vzporednice med športom in poslom?
Menim, da moraš pri obojem dati vse od sebe, da si lahko uspešen. Torej vztrajnost, nepopustljivost, predanost, drznost in določena mera nadarjenosti za področje, na katerem deluješ. Šport in posel torej z roko v roki.

Kakšen je vaš odnos do športa in še posebej do rokometa?
Športu, še posebej rokometu, sem predana praktično vse življenje. Šport je moj način življenja, razmišljanja in delovanja. Je najboljša šola za življenje. Vsakič znova se moraš po padcu pobrati in iti naprej. To nas krepi in razvija.
Menim, da smo Slovenci športen fenomen – ne glede na panogo. Pri pogovorih s kolegi iz mednarodnih športnih krogov sem vsakič nadvse ponosna, ko beseda nanese na uspehe naših športnikov.

Katero od preostalih ambasadork najbolje poznate in katero cenite?
Biti v družbi eminentnih dam z različnih področij delovanja družbe, vsake posebej izjemne na svojem področju, je velika čast. Večino poznam zelo dobro, nekatere pa mi bo v veselje dodatno spoznati. Izjemno vesela sem, da bomo skupaj naredile nekaj odličnega za naš skupni projekt in soustvarjale novo zgodbo, ki bo v slovenskem športnem prostoru novost.

Katero mesto bo na evropskem prvenstvu osvojila Slovenija?
Medaljo.

Scroll to Top