favicon-ehf

Nekdanja rokometašica, dolgoletna rokometna trenerka, profesorica na Fakulteti za šport in predsednica Komisije za enakost spolov pri OKS-ZŠZ.

Zakaj ste se odločili sprejeti vlogo ambasadorke Women’s EHF EURO 2022?

Predvsem, ker gre za krasen prokjekt, ki ni le športen ali rokometen, ampak poudarja tudi opolnomočenje ženske in trajnostni vidik našega vsakdana. Komaj čakam, da se v eno povežejo vsi sodelujoči, različni pogledi, ideje in spoli.

Čemu se je vredno boriti za večjo vlogo žensk v družbi?

Ker bo z uravnoteženo uveljavitvijo žensk zagotov vse bolje. Najboljša je namreč zagotovljena dualnost. NJEN in NJEGOV vidik, združena v eno.

Kako pomemben je v vašem vsakdanu pojem trajnostnega razvoja?

Vsak dan posebej se zavem in zavedam, kako pomebno je, da vsi skrbno ravnamo z našo materjo Zemljo.

Kaj so po vašem mnenju glavne vzporednice med športom in poslom?

Pri obeh gre za osredotočenost na uspeh – za sodelovanje, soodvisnot, solidarnsot. Za visoke standarde, za posvečensot in, navsezadnje, tudi za srečo – biti pravi trenutek na pravem mestu.

Kakšen je vaš odnos do športa in še posebej do rokometa?

Ljubim šport. In to kot hobi in kot poklic. Z rokometom imava brezpogojno ljubezen. Veliko sva si jemala in dajala. 😊

Katero od preostalih ambasadork najbolje poznate in katero cenite?

Cenim prav vse, od prve do zadnje. Vse so izjemne osebe – izjemno sposobne in hkrati človeško tople. Zelo se veselim, da bolje spoznam vse tiste, ki jih pred tem projektom še nisem. Sicer najbolj poznam Dejo Ivanović, Mojco Doupono, Natašo Pirc Musar, Majo Zalaznik – vse so fantastične.

Katero mesto bo na evopskem mestu osvojila Slovenija?

Sanje oziroma moja čustvena napoved je ena od medalj. Zelo lepa pa bi bila že uvrstitev v polfinale ali vsaj med najboljših osem ekip stare celine.

Scroll to Top