favicon-ehf

Glavna izvršna direktorica SKB banke in prejemnica priznanja Artmedia 2021, ki ga združenje manager priznanje podeljuje uspešnim poslovnim ženskam na najvišjih vodstvenih funkcijah.

Zakaj ste se odločili sprejeti vlogo ambasadorke Women’s EHF EURO 2022?
V SKB banki in osebno podpiramo šport in telesno aktivnost. Še posebej smo ponosni na vse uspehe slovenskih športnikov in športnic, zanje navijamo na tekmah, prvenstvih, olimpijskih igrah. Kot sponzor bomo letos podprli tudi žensko evropsko rokometno prvenstvo. Kot ženski mi je pomembno, da tudi športnice pridobijo na prepoznavnosti, da slovenska javnost spremlja njihova tekmovanja in zanje navija tako kot za naše reprezentante. Zato sem ponosna ambasadorka prvenstva Women’s EHF Euro 2022. Verjamem in upam, da bom s svojim zgledom prispevala k poslanstvu gibanja »Play with heart«.

Čemu se je vredno boriti za večjo vlogo žensk v družbi?
Cenim raznolikost v družbi in verjamem, da vsak posameznik lahko prispeva v mozaik celotnega okolja, v katerem bivamo. Po naravi smo ženske navadno bolj odprte, več govorimo, znamo prisluhniti in se bolj čustveno vpletemo, pri komunikaciji izžarevamo toplimo in iskrenost, s čimer gradimo zaupanje. Odnose gradimo z empatijo in medsebojnim sodelovanjem. Verjamem, da te lastnosti pomagajo graditi boljšo družbo prihodnosti.   

Kako pomemben je v vašem vsakdanu pojem trajnostnega razvoja?
Trajnostni razvoj je moja in naša zaveza za prihodnost, ker nam ni vseeno, v kakšnem svetu bodo živeli prihodnji rodovi. To pomeni, da s svojimi vsakodnevnimi dejanji lahko vplivamo na okolje in družbo. Sama veliko pozornosti namenim varčevanju z viri, ki vplivajo na naše naravno okolje, hkrati pa sem podpornica zdravega načina življenja, kulturnega ustvarjanja in dobrodelnih projektov, ki pomagajo tistim, ki jih je življenje prikrajšalo.

Kaj so po vašem mnenju glavne vzporednice med športom in poslom?
Šport in posel imata veliko vzporednic. Tako v športu kot poslu je potrebno imeti lastnosti, kot so vztrajnost, trdo delo, odrekanje, stalno izpopolnjevanje. Na poti do vrha je veliko stopnic in ni bližnjic. Pomembno je, da imamo ob sebi ekipo, s katero sodelujemo, ki nas spodbuja in nam stoji ob strani – tudi takrat, ko ne gre vse po načrtih. In potem, ko pride uspeh, je zmaga toliko slajša. Ker je le-ta rezultat ekipnega dela in ni le stvar posameznika.

Kakšen je vaš odnos do športa in še posebej do rokometa?
Zelo rada imam šport. V mladosti sem trenirala košarko, tudi danes sem še vedno rada aktivna. Za dobro počutje skrbim z redno jutranjo telovadbo, prosti čas preživljam v naravi. Rada spremljam tekme ekipnih športov, tudi rokometa. Zato bom navijala za naše rokometne reprezentantke.

Katero od preostalih ambasadork najbolje poznate in katero cenite?
Med ambasadorkami je veliko žensk, s katerimi sodelujem poslovno ali pa jih poznam s srečanj prek Združenja manager.  Vsako od njih cenim zaradi uspehov, ki jih žanjejo, in dokazujejo, da lahko tudi ženske uspešno vodimo podjetja ter da tudi v Sloveniji premoremo vrsto uspešnih žensk, ki so na vodilnih položajih v mednarodnih korporacijah. 

Katero mesto bo na evropskem prvenstvu osvojila Slovenija?
Uf, zahtevno vprašanje. Ne želim napovedovati. Vsekakor pa naši ekipi želim veliko zbranosti, borbenosti in uspeha na tekmovanju. Zagotovo so odlično pripravljene in zato še z malo športne sreče rezultat ne bo izostal. Slovenci smo super navijači in jih bomo na tej poti tudi spodbujali.

Scroll to Top