favicon-ehf

Redna profesorica na področju mednarodnega poslovanja in vodja programa International Business na ljubljanski Ekonomski fakulteti z dolgoletnimi izkušnjami z različnih vodstvenih položajev.

Zakaj ste se odločili sprejeti vlogo ambasadorke Women’s EHF EURO 2022?
Sem ljubiteljica športa, raziskovalka trženja v športu in velika zagovornica vrednot športa. Prav te nas povezujejo v enakost v športu, spodbujajo vključenost, fair play, zdrav življenjski slog, solidarnost in prostovoljstvo, trajnostni razvoj. In seveda odličnost, ki naj temelji na človekovih pravicah in spoštovanju človeških vrednot. Prav to me je tudi spodbudilo, da podprem posebno poslanstvo prvenstva – opolnomočenje žensk v družbi in športu ter trajnost.

Čemu se je vredno boriti za večjo vlogo žensk v družbi?
Še vedno je veliko neenake obravnave spolov v družbi in svetu. Žal mnogo preveč primerov, v katerih deklice ali ženske ne dobijo enakih priložnosti, možnosti, pa čeprav bi se želele enakovredno opolnomočiti v življenju, pri delu. Tudi v športu. Zato je pomembno o tem ozaveščati, spregovoriti, razvijati programe in aktivnosti. Sama delujem tudi v okviru Centra za šport in človekove pravice, kjer si prizadevamo prav za to, da se človekove pravice v športu spoštujejo in ne omejujejo, še posebej pa ne med spoloma.

Kako pomemben je v vašem vsakdanu pojem trajnostnega razvoja?
Vsak dan skušam biti kar se da odgovorna do okolja, v katerem živim ter hkrati spodbujati, da se trajnost ne povezuje le z okoljskim, ampak tudi širšim pogledom na delovanje, poslovanje, razvoj. Kot je to na primer Circular Change. Odgovornost do danes in jutri je predvsem odgovornost do sebe in vsakogar okoli nas. Planet Zemlja je en sam in vprašajmo se, kaj bomo pustili zanamcem.

Kaj so po vašem mnenju glavne vzporednice med športom in poslom?
Predanost, vztrajnost, osredotočenost, timsko delo, sodelovalnost, nenehno učenje, odličnost, ki temelji na pravih vrednotah.

Kakšen je vaš odnos do športa in še posebej do rokometa?
Sem ljubiteljica športa, z njim živim vsak dan. V rokometu sicer nisem vešča, z veseljem pa spremljam vse ključne tekme. In zelo sem ponosna na dosežke naših rokometnih reprezentanc.

Katero od preostalih ambasadork najbolje poznate in katero cenite?
Poznam večino ambasadork. Vse so Ženske z veliko začetnico. Pogumne, predane, uspešne, premikajo področja. Pripravljene so se izpostaviti za druge ter slediti svoji viziji in vrednotam. To izjemno cenim in sem hvaležna, da me je življenje povezalo z njimi.

Katero mesto bo na evropskem prvenstvu osvojila Slovenija?
Ponosna sem in bom na vse dosežke. Vem, da bo ekipa dihala skupaj, predano in povezano. Prav vrhunski ekipni šport nas uči, kako lahko v Sloveniji premikamo meje. In prepričana sem, da bo tudi tokrat tako.

Scroll to Top