favicon-ehf

Nekdanja uspešna gospodarstvenica, menedžerka, marketinška strokovnjakinja, ki je leta 2011 ustanovila najbolj uspešen slovenski humanitarni projekt – Botrstvo v Sloveniji. Trenutno je pri Botrstvu predsednica nadzornega sveta.

Zakaj ste se odločili sprejeti vlogo ambasadorke Women’s EHF EURO 2022?
Zelo sem bila počaščena. Vlogo ambasadorke sem z veseljem sprejela, ker menim, da je zelo pomembno, da pri nas gostimo mednarodne športne dogodke in da imajo ti tudi potrebno odzivnost v strokovni in splošni javnosti. Slovenija je v svetu poznana po odlični organizaciji športnih dogodkov. K temu pripomorejo predvsem športniki in športnice, a prav tako tudi usposobljene ekipe strokovnjakov z različnih področij, ki pri tem sodelujejo. Vsem je treba dati podporo.

Čemu se je vredno boriti za večjo vlogo žensk v družbi?
Raje bi rekla, da se je treba boriti za enakopravno vlogo žensk v družbi. Zato, ker lahko ženske brez dvoma s svojim načinom delovanja in razumevanja razmer ter z znanjem v sodelovanju z moškimi ustvarjamo boljše pogoje življenja za vse.
Čeprav sama nisem niti v družini niti v delovnem okolju doživljala kakšnega izključevanja, se zavedam, da to obstaja. Prav zato sem se v vseh okoljih, še posebej, kjer sem imela vodstveno funkcijo, zavzemala za enakopravnost žensk in moških. Le skupaj smo lahko dosegali zahtevne poslovne cilje.

Kako pomemben je v vašem vsakdanu pojem trajnostnega razvoja?
Ta res postaja vsakodnevna naloga za zagotavljanje boljše prihodnosti naših otrok in vnukov. Vsekakor lahko tudi posamezniki marsikaj naredimo za izboljšanje razmer. Na primer, da okolja ne onesnažujemo, da ne ustvarjamo velikih količin odpadkov, da uporabljamo predmete, ki jih je možno uporabljati dlje ali jih obnoviti, da damo stvari, ki jih ne potrebujemo, ljudem, ki jih. In še bi lahko naštevala. Vse to se resnično trudimo uresničevati v moji družini in začeti mora vsak pri sebi. A problem je seveda širši (gospodarski in politični), zato se zavzemam za tak način življenja tudi na drugih področjih, na katerih še delujem. V zadnjem času predvsem v humanitarnosti in projektu Botrstvu, kjer se dnevno srečujemo z res hudimi težavami.

Kaj so po vašem mnenju glavne vzporednice med športom in poslom?
Jasno začrtani cilji, vztrajnost, motivacija, poznavanje razmer na delovnem področju, stalno dopolnjevanje znanja ter vzdrževanje psihofizične kondicije. Brez sposobnosti delovanja v skupini ter spoštovanja sodelavcev in njihovih prispevkov k uspehu niti v poslu niti v športu ni mogoče doseči dobrih rezultatov. Vedno sem prisegala na timski delo in stavek: »Nobody is perfect, but the team can be.«

Kakšen je vaš odnos do športa in še posebej do rokometa?
Šport vidim kot nujen sestavni del življenja.
Od mladosti zelo rada smučam, v zadnjem času pa mi tudi kolesarjenje in plavanje veliko pomagata pri ohranjanju kondicije in zdravja. K športnim aktivnostim sva z možem vedno spodbujala tudi svoja sinova, zdaj pa že vnuke. Predvsem v tretjem življenjskem obdobju je vzdrževanje psihofizične kondicije izjemno pomembno.
Vedno z veseljem spremljam športne dogodke po različnih medijih, predvsem tiste, na katerih sodelujejo slovenski športniki in športnice.
Rokomet je šport, pri katerem do izraza prideta tako sposobnost delovanja v skupini kot tudi zavzetost posameznika za doseganje najboljšega izida tekme. Slovenski rokometaši in rokometašice so v mednarodnem okolju to neštetokrat dokazali.

Katero od preostalih ambasadork najbolje poznate in katero cenite?
Nekatere poznam dobro, vseh pa ne osebno. A vsako od njih spoštujem in cenim.

Katero mesto bo na evropskem prvenstvu osvojila Slovenija?
Vem, da je konkurenca močna. Prav tako pa vem, da so slovenske rokometašice sposobne premagovati tudi zahtevne tekmice. Kot ambasadorka jim predvsem želim, da bi dosegle svoj cilj, ki so si ga zastavile skupaj z vodstvom reprezentance.

Scroll to Top