favicon-ehf

CELJE, MESTO Z BOGATO (ROKOMETNO) ZGODOVINO

Celje je četrto največje mesto v Sloveniji in pravo rokometno središče naše države. Leta 2004 je že gostilo najboljše moške evropske rokometne reprezentance, kasneje številna svetovna in evropska mladinska prvenstva, 4. novembra pa v knežje mesto prihajajo še najboljše rokometašice stare celine. Dvorana Zlatorog bo gostila skupino B, v kateri se bodo poleg Slovenk za napredovanje borile še Danke, Švedinje in Srbkinje.

Ni pa le rokometna zgodovina tista, s katero se ponaša Celje. V njem se namreč skriva zakladnica zgodovine iz obdobja antične Celeie in srednjega veka. Nad mestom se še danes dviguje grad. Poleg največje srednjeveške utrdbe pri nas mesto obiskovalcem ponuja tudi številne druge znamenitosti. V starem mestnem jedru se lahko naužijejo vsega dobrega, v Turistično informacijskem centru pa poiščejo namige za obisk muzejev, galerij, , mestnih četrti in poti, ki vodijo iz središča v zeleno zaledje Celja.

Med najbolj priljubljenimi turističnimi točkami so poleg gradu še Celjski dom, Narodni dom, Stara grofija, Knežji dvor, ljubitelji narave pa radi obiščejo Celjsko kočo, Šmartinsko jezero ali pa drevesno hišo z mestnim gozdom.

Le še dobrih 100 dni imate časa, da načrtujete svoj izlet v Celje in si poleg mesta ogledate še vsaj eno tekmo naših rokometašic v skupinskem delu Women’s EHF Euro 2022. V petek, 4. novembra, se bodo Slovenke pomerile z Dansko, dva dni pozneje (nedelja, 6. novembra) s Švedsko, v torek, 8. novembra, pa še s Srbijo.

Scroll to Top