favicon-ehf

DVORANA ZLATOROG IZKUŠENA ROKOMETNA GOSTITELJICA

Eno od štirih prizorišč novembrskega evropskega prvenstva bo Celje. Slovenske rokometašice bodo v prvem delu tekmovanja moči merile v dvorani Zlatorog, ki je v preteklosti že gostila številne športne dogodke, tudi rokometna prvenstva pa ji še zdaleč niso tuja.

Na rokometni zemljevid se je dvorana Zlatorog umestila s številnimi tekmovanji, ki jih je gostila v preteklosti. Generalka pred novembrskim tekmovanjem stare celine je bilo evropsko prvenstvo rokometašic do 19 let (2021), na katerem so se naslova veselile Madžarke.

Ne gre pozabiti tudi, da v Zlatorogu, ki sprejme skoraj 6000 ljudi, domuje RK Celje Pivovarna Laško, eden najuspešnejših športnih klubov v Sloveniji, ki je v sezoni 2003/04 osvojil naslov evropskih prvakov.

Dvorana Zlatorog je svoja vrata sicer odprla leta 2003, nekaj mesecev pred začetkom evropskega prvenstva v rokometu za moške, ki ga je leta 2004 gostila Slovenija (Ljubljana, Celje, Velenje in Koper). To je bilo prvenstvo, ko je naša izbrana vrsta spisala srebrno pravljico, vse pa se je začelo v Zlatorogu, kjer je odigrala tekme prvega dela.

Zagotovo je to dobra vzpodbuda za slovenske rokometašice, ki bodo tekme skupinskega dela Women’s EHF Euro 2022 odigrale v Celju, v skupini B se bodo pomerile z Dansko, Švedsko in Srbijo.

Če verjameš, da tudi naše rokometašice lahko spišejo svojo pravljico in bi bil rad del nje, si čimprej zagotovi svojo vstopnico. Paketi so že na voljo na spodnji povezavi. Naj bo dvorana Zlatorog novembra odeta v slovenske barve! 

Scroll to Top