favicon-ehf

ENAKOST MED SPOLOMA KOT BISTVENA ČLOVEKOVA PRAVICA

26. avgust je dan, ko so pred 102 letoma ženske v ZDA dobile volilno pravico, zato danes čez lužo praznujejo dan enakosti žensk. Pri nas pa smo dosegli še en mejnik na poti do Women’s EHF Euro 2022. Odštevalnika v Celju in Ljubljani namreč kažeta, da nas do začetka največjega ženskega športnega dogodka v Sloveniji loči (le) še 70 dni.

Ker je opolnomočenje žensk eden od glavnih dveh stebrov bližajočega se prvenstva, nanj opozarjajo ambasadorke dogodka. »Ne le, da je enakost med spoloma temeljna človekova pravica, je tudi bistvena, da lahko oblikujemo miroljubne, odprte in vključujoče družbe, ki zahtevajo poln človeški potencial,« je pred kratkim povedala Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union. Tudi Tjaša Ficko, podžupanja Mestne Občine Ljubljan, pa razmišlja podobno: »Če si ne bomo proaktivno prizadevali za enakost spolov, se zavestno odpovedujemo delu družbenega, intelektualnega in človeškega kapitala. Zakaj ne bi unovčili potenciala in zmožnosti žensk?”

Do začetka prvenstva se bo o krepitvi vloge žensk v družbi še veliko govorilo. Tudi zato, ker bodo to temo še posebej poudarili na športno-poslovni konferenci Poslovne priložnosti v Sloveniji. V Ljubljani bo potekala med 2. in 4. novembrom, torej tik pred začetkom evropskega rokometnega spektakla.

Scroll to Top