favicon-ehf

IZKORISTIMO PRESTIŽ, KI GA PONUJA SLOVENIJA

Voda je vir življenja in žal vse bolj velja, da je čista voda iz pipe pravi prestiž. A na srečo ne v Sloveniji. Živimo namreč v eni najbolj vodnatih evropskih držav, ki se lahko pohvali z izjemno kakovostjo pitne vode.

Varna pitna voda nam omogoča življenje in predstavlja enega izmed osnovnih pogojev zdravja. V Sloveniji je skoraj 90 odstotkov prebivalcev vključenih v oskrbo s pitno vodo, pravico do pitne vode pa imamo celo zapisano v ustavi.

Voda je med drugimi pomembna tudi za različna vodna doživetja. Predvsem v vročih poletnih dneh slovenske bistre vode vabijo k osvežitvi z različnimi aktivnostmi: supanje, adrenalinska doživetja na rekah, izleti na vodi, naravna kopališča … Tudi med 4. in 20. novembrom pa bo v ospredju osvežitev, osvežitev najboljših evropskih rokometašic in obiskovalcev največjega ženskega športnega dogodka pri nas.

Organizatorji bodo v celjskem Zlatorogu in ljubljanskih Stožicah zagotovili pitnike s pitno vodo, ki jih številna slovenska mesta že ponujajo. V prestolnici na primer od pomladi do jeseni deluje že preko 50 urbanih pitnikov, s katerimi se želijo izogniti uporabi vode iz plastenk in na ta način zmanjšati porabo plastike. Naj bo tako tudi novembra. Za boljši jutri vseh nas!

Foto: Mestna občina Ljubljana

Scroll to Top