favicon-ehf

PREDSTAVITEV EVROPSKEGA PRVENSTVA ODLIČNO USPELA

Natanko 297 dni pred začetkom evropskega prvenstva v rokometu za ženske 2022 je bil čas za uradno predstavitev tekmovanja, čas za EHF EURO 2022 Welcoming Event. Dogodek je potekal v dvorani Stožice, na njem pa so se zbrali pomembni akterji prihajajočega rokometnega tekmovanja.

Prvenstvo, ki ga bosta skupaj s Slovenijo (Ljubljana in Celje) gostili Severna Makedonija (Skopje) in Črna gora (Podgorica), tokrat ne bo pustilo le športnega pečata. Rdeča nit bo namreč trajnostni razvoj s poudarkom na opolnomočenju žensk.

Te so bile v središču pozornosti že deset mesecev pred samim začetkom tekmovanja. Na predstavitvenem dogodku se je namreč zbralo nekaj ambasadork evropskega prvenstva, ki bodo sestavljale ”drugo ekipo” Slovenije. Na seznamu je 16 močnih in uspešnih žensk z različnih področij: dr. Alja Brglez (vodja Kabineta predsednika Republike Slovenije, g. Boruta Pahorja), Barbara Čeferin (vrhunska slovenska fotografinja), Deja Doler Ivanović (direktorica RK Krim Mercator in podpredsednica ženskih evropskih rokometnih klubov), Mojca Doupona (generalna direktorica direktorata za šport na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport), Tjaša Ficko (podžupanja Mestne občine Ljubljana), Vanja Hrovat (predsednica uprave Zavarovalnice Generali), Katarina Karlovšek (direktorica RTA agencije), Vanja Lombar (glavna direktorica Geoplina), Medeja Lončar (direktorica podjetja Siemens Slovenija), Maja Pak (vodja sektorja za raziskave, razvoj, inovacije in evropske projekte pri Slovenski turistični organizaciji), Nataša Pirc Musar (odvetnica, partnerica in direktorica v odvetniški družbi Pirc Musar & Lemut Strle), Lucija Sajevec (direktorica Avto-moto zveze Slovenije), Melanie Seier Larsen (izvršna direktorica Boston Consulting Group), Milena Štular (predsednica nadzornega odbora humanitarnega projekta Botrstvo v Sloveniji), Ajša Vodnik (generalna izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji) in Maja Zalaznik (profesorica na ljubljanski Ekonomski fakulteti).

Dogodka pa se ni mogla udeležiti posebna ambasadorka prvenstva: Senidah. Slovenska pevka se je vseeno javila s kratkim sporočilo. V njem je izdala, da že pripravlja uradno himno tekmovanja z naslovom Play with Heart, ki jo bo izdala pred poletjem.

Na predstavitvi evropskega prvenstva v rokometu za ženske 2022 pa so se zbrali tudi številni ugledni gostje iz rokometnih voda, med njimi Michael Wiederer (predsednik Evropske rokometne zveze), Franjo Bobinac (predsednik Rokometne zveze Slovenije), Aleksander Stefanov (član izvršnega odbora rokometne zveze Severne Makedonije) in Petar Kapisoda (predsednik Rokometne zveze Črne gore). Vsi predstavniki rokometnih zvez držav gostiteljic so v svojih govorih poudarili, da je organizacija prvenstva zanje predstavlja veliko čast in hkrati odgovornost, ne glede na vse pa se prihajajočega tekmovanja veselijo.

Scroll to Top