favicon-ehf

LJUBLJANA, GLAVNO MESTO SLOVENIJE IN EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE

Ljubljana je glavno mesto Slovenije, hkrati pa tudi glavno mesto, ki bo novembra gostilo evropsko prvenstvo v rokometu za ženske. Poleg skupinskega dela tekmovanja bodo v slovenski prestolnici odigrani še izločilni boji in obračuni za medalje. Napete tekme bodo zagotovo privabile lepo število navijačev, ki bodo lahko uživali tudi v pestri turistični ponudbi najboljše destinacije Evrope 2022.

Ljubljana je mesto, ki preseže še tako visoka pričakovanja turistov z vseh delov sveta. Za vsak okus ponuja nekaj. Njena bogata zgodovina se prepleta s sodobnim pečatom velikega evropskega arhitekta Jožeta Plečnika. Ljubitelje kulture vsako leto navdušuje več kot 10.000 kulturnih prireditev z vrhunskimi glasbenimi, gledališkimi in likovnimi ustvarjalci na čelu. Športni navdušenci dnevno uživajo v aktivnostih na številnih zelenih površinah po mestu.

Na zeleno dušo prestolnice kažejo tudi številne zelene turistične znamenitosti. Med najbolj znanimi so grajski grič z Ljubljanskim gradom, slikovita nabrežja Ljubljanice, botanični vrt, Krajinski park Ljubljansko barje ter Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, Pot spominov in tovarištva … Zelena prestolnica Evrope 2016 ponuja tudi izvirna doživetja z zeleno noto, med njimi ogled mesta s kolesom ali električnim vlakcem Urbanom, vožnjo s supom po Ljubljanici, kulinarični ogled Okusi Ljubljane …

Mesto, ki je številnim evropskim prestolnicam podobno, nobeni pa enako. Če se o tem še niste prepričali, se novembra ponuja odlična priložnost za obisk Ljubljane. Najprej se sprehodite skozi center mesta in si ogledate glavne znamenitosti slovenske prestolnice, kasneje pa uživate v rokometu, ki bo med 4. in 20. novembrom domovalo v stoženski lepotici.

Scroll to Top