favicon-ehf

LJUBLJANSKE STOŽICE PRIČAKUJEJO NOVO VELIKO TEKMOVANJE

Ljubljana bo novembra gostila najboljše ženske rokometne reprezentance. V skupinskem delu evropskega prvenstva bodo v Stožicah svoje moči merile Norvežanke, Madžarke, Hrvatice in Švicarke, kasneje pa se jim bodo v slovenski prestolnice pridružile rokometašice, ki se bodo prebile v drugi del tekmovanja iz skupine B (Danska, Švedska, Slovenija in Srbija). V nedeljo, 20. novembra bo na sporedu še vrhunec prvenstva – finale Women’s EHF Euro 2022.

Dvorana Stožice je svoja vrata prvič odprla 10. avgusta 2010 za prijateljsko tekmo košarkarskih reprezentanc Slovenije in Španije. Hitro je postala nenadomestljiv objekt za velike dogodke, vse od koncertov priznanih glasbenikov (One Republic, Bryan Adams, Michael Buble, David Guetta …) do mednarodnih športnih spektaklov.

Ljubljanska lepotica je pospremila številne uspehe dveh velikih slovenskih športnih klubov, ki domujeta v njej. Objekt si delita KK Cedevita Olimpija, najuspešnejši košarkarski klub pri nas, in RK Krim Mercator, najtrofejnejši slovenski (ženski) rokometni klub. V preteklih 12 letih so se v največji slovenski dvorani, ki sprejme preko 12.000 gledalcev, poleg klubskih, zvrstila tudi številna reprezentančna tekmovanja – evropsko prvenstvo v košarki leta 2013, pet let pozneje evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu, leta 2019 pa še evropsko prvenstvo v odbojki.

Slovenski navijači so s stoženskih tribun že pospremili številne uspehe naših športnikov in želja je, da bo tako tudi novembra. Naše rokometašice bi uspešne predstave iz celjskega Zlatoroga vodile v slovensko prestolnico, ki bo gostila zaključne boje Women’s EHF Euro 2022.

Vstopnice za vse spektakle, ki jih prinaša evropsko prvenstvo v rokometu, so na voljo na povezavi TUKAJ.

Scroll to Top