favicon-ehf

ODŠTEVAMO: 5 dni do Women’s EHF Euro

Zdaj že lahko odštevamo na prste ene roke … Veliko več kot le eno roko pa potrebujemo, če želimo prešteti vse prostovoljce, ki bodo bili del letošnjega evropskega prvenstva za rokometašice. Nekaj manj kot sto jih bo namreč pomagalo na različnih področjih in s tem nabiralo neprecenljive izkušnje.

Prostovoljstvo je tista oblika dela, za katerega oseba ne dobi plačila. Je pa zato nagrajena z neprecenljivimi izkušnjami, novimi poznanstvi in možnostjo, da tekmovanje spremlja tako rekoč z roba igrišča, še bolj od blizu, kot obiskovalci in navijači na tribunah.

Prostovoljci opravljajo najrazličnejša dela – pomagajo pri sami organizaciji tekmovanja, pri delu z mediji, pri usmerjanju gledalcev na tribuni in pri tem razvijajo svoje sposobnosti. Na 15. evropskem prvenstvu v rokometu za ženske šteje najstarejši prostovoljec častitljivih 71 let, prednjačijo tisti iz starostne skupine 19 do 30 let, nekaj je tudi tujcev. »S tem, da sem postal prostovoljec, sem izpolnil svojo željo, da družbi vrnem dolg, ki ga je vložila v moje zdravljenje,« je povedal eden izmed skoraj 100-tih prostovoljcev, ki bodo v prihajajočih dveh tednih in pol del največjega ženskega športnega dogodka v državi.

Scroll to Top