favicon-ehf

POLETJE JE PRAVI ČAS ZA PRVI TRAJNOSTNI KORAK

Trajnost je velika beseda, ki bo imela novembra še toliko večji pomen. Pri organizaciji evropskega prvenstva v rokometu za ženske bomo skušali doseči zastavljene cilje – za boljši svet, za boljši jutri. Pomemben bo vsak posameznik, vsak njegov korak, vsak košček trajnostnega mozaika.

Zavedanje o trajnosti je vsak dan bolj pomembno, zato predstavlja tudi enega glavnih stebrov največjega ženskega športnega dogodka pri nas. O trajnosti ozaveščajo ambasadorke, ki skušajo biti s svojimi aktivnostmi in odločitvami tako v zasebnem kot poslovnem svetu zgled drugim. »Gre za način življenja, do katerega nas pripeljejo majhni koraki, spremembe pa se začnejo že s prvim. Na posameznikih je, da ta prvi korak naredijo,« poudarja Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union.

In poletje je pravi čas za trajnostni premik. Priprava solate ali druge hladne jedi namesto uporabe štedilnik bo preprečila dodatno segrevanje stanovanja in s tem zmanjšala porabo energije. Podobno je pri pranju perila, ki ga lahko posušimo na zraku namesto v sušilnem stroju. Luč prižgemo le takrat, ko je to potrebno, avto pa lahko (vsaj) za premagovanje nekoliko krajših razdalj zamenjamo za kolo.

Ni torej potrebno veliko, da bi soustvarjali boljši jutri. Le majhen korak in drobni vzorci lahko postanejo naša navada. »Prizadevam si, da bi po trajnostnih standardih živelo tudi žensko rokometno prvenstvo, ki bo pustilo vzpodbudo prihodnjim generacijam in mladim,« pravi Maja Zalaznik, profesorica ljubljanske ekonomske fakultete, in dodaja, da je šport sam po sebi trajnost: »Če smo aktivni, imamo običajno bolj zdravo in daljše življenje.«

Foto: Mestna občina Ljubljana

Scroll to Top