favicon-ehf

Izkušeni gostitelji

Celjanke in Celjani, znani rokometni navdušenci, so še kako ponosni, da njihovo mesto ponovno gosti najboljše evropske reprezentance na velikem tekmovanju. Prebivalci mesta ob Savinji slovijo po gostoljubnosti in ustvarjanju gorečega vzdušja na tribunah dvoran Zlatorog in Golovec ter živahnega utripa na mestnih ulicah in trgih.

Celje se je v preteklosti že umestilo na zemljevid gostiteljev evropskih dogodkov. Leta 2013 so v največjem mestu Celjske kotline na evropskem košarkarskem prvenstvu ob Sloveniji gostovale Španija, Hrvaška, Češka, Gruzija in Poljska. V celjskem hramu rokometa se je pisala tudi srebrna rokometna pravljica leta 2004, slovenska reprezentanca je knežje mesto, ki je gostilo skupino C na evropskem rokometnem prvenstvu za moške, zapustila neporažena.

V zadnjih letih so se Celjani izkazali predvsem kot gostitelji rokometnih tekmovanj za mlade. Leta 2017 in 2021 so gostili mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta do 19 let, leta 2018 mladinsko rokometno prvenstvo za fante do 20 let, leta 2019 pa kadetsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let.

Za generalko pred zaključnim plesom najboljših ženskih reprezentanc stare celine bodo v Celju organizirali mladinsko svetovno prvenstvo za rokometašice, ki bo potekalo tudi v Laškem in Velenju.

Scroll to Top