Ljubljana: zelena prestolnica, ki očara

Ljubljana, pogosto imenovana zelena prestolnica, je središče mirne in odprte države. Skrbno ohranjene zgodovinske stavbe, za marsikatero od njih je zaslužen znameniti arhitekt Jože Plečnik, služijo kot slikovito scenografsko ozadje živahnemu in sodobnemu mestu, v katerem se vedno najde priložnost za odkrivanje nečesa novega. Glavno mesto Slovenije je znano kot prizorišče številnih prireditev, obkroženo s parki, območji zaščitene narave, manjšimi kraji in neskončnimi priložnosti za zabavne avanture.

Na širšem ljubljanskem območju so se ljudje začeli naseljevati že pred več kot 4000 leti, na razvoj vodilne naselbine v Ljubljanski kotlini pa so v stoletjih, ki so sledila, vplivali romanski, germanski in seveda slovanski narodi in njihove kulture ter navade. Danes v slovenski metropoli živi nekaj manj kot 300.000 ljudi, vsako leto pa mesto ob reki Ljubljanici obišče lepo število turistov, ki jih ob gostoljubnih domačinih pritegnejo tudi številne znamenitosti.

Ena izmed njih je zagotovo Ljubljanski grad, na katerega se lahko po lično urejenih sprehajalnih poteh povzpnete peš ali pa z vzpenjačo. Pogled z Razglednega stolpa in obzidja ponuja idilično veduto nad večjim delim mesto. Pogled z grajskega griča se razprostira nad starim mestnim jedrom z Zmajskim mostom, okoliškimi hribi in nekoliko bolj oddaljenimi vrhovi Alp pa tudi parkom Tivoli s kultno športno dvorano, ki je gostila marsikateri legendarni rokometni obračun v zgodovini Slovenije.

URADNI PARTNERJI DOGODKA

engelbert_370

EHF PRTNERJI

2022 © Play with heart