favicon-ehf

ROKOMETNEMU MESTU BOGATA ROKOMETNA ZAPUŠČINA

Luči v celjski dvorani Zlatorog so ugasnile in Slovenke so se, skupaj s Švedinjami in Dankami, že preselile v prestolnico. Kljub zaključku evropskega rokometnega prvenstva za ženske na enem od dveh slovenskih prizorišč pa v knežjem mestu ostaja bogata zapuščina in nepozabni spomini. Spomini na Women’s EHF Euro 2022 in na tekme, s katerimi so naše rokometašice povezale Slovenijo.

Svoj pečat največjemu ženskemu športnemu dogodku v zgodovini samostojne Slovenije so pustili tudi celjski otroci iz javnih vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter mladina iz Celjskega mladinskega centra, ki so na papir iz dresnika ustvarili 36 rokometnih poslikav. Risbe so od 2. do 20. novembra na ogled v avli Osrednje knjižnice Celje.

Trajnostnim korakom so se Celjani in Celjanke pridružili tudi pri ustvarjanju zapestnic, narejenih iz niti recikliranega blaga. Le-tega so zbirali po šolah in vrtcih, v zavetišču za brezdomce, ki deluje v okviru javnega zavoda Socio Večgeneracijsko Druženje, pa so naredili končne izdelke. Zapestnice prodajajo v Turistično-informacijskem centru.

Da so v najbolj rokometnem slovenskem mestu prvenstvo stare celine vzeli zares, pa je pokazala tudi cvetlična žoga, ki je postala prepoznaven simbol mesta ob Savinji. 2100 mačeh je v minulih dneh pozdravljalo rokometne navdušence pred dvorano Zlatorog, zdaj pa jih bodo v Javnem podjetju Zlelenice trajnostno zasadili po mestu.

Scroll to Top