favicon-ehf

ŠTUDENTJE FAKULTETE ZA ŠPORT SPOZNALI BLIŽAJOČE SE PRVENSTVO

Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske je vse bližje, zato so priprave in organizacija največjega ženskega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije že v polnem teku. O novembrskem tekmovanju so se seznanili tudi študentje Fakultete za šport, ki bi lahko kmalu postali del Women’s EHF EURO 2022.

V ponedeljek je dr. Marta Bon, koordinatorka ambasadork EP v rokometu za ženske, pri predmetu Osnove managementa v športu na ljubljanski Fakulteti za šport gostila člana organizacijskega odbora Women’s EHF Euro 2022, Iva Tomca. Študentom je na predavanju z naslovom »Prostovoljstvo in …« podal osnovne informacije o prihajajočem rokometnem tekmovanju. Dotaknil se je različnih področij, vse od predstavitve organizacijskega odbora in ambasadork ter trajnostnega razvoja. Ustavil se je pri misli: »Trajnostni razvoj pomeni tudi, da namesto naravnih dobrin, ki so omejene, izkoriščamo neomejene zmogljivosti našega razuma.«

Kot vselej si Tomc, ki je kot vodja prostovoljcev sodeloval že pri več velikih športnih dogodkih pri nas, želi, da bi pri delu čimbolj uporabili usposobljenost, znanja in veščine vsakega, tudi prostovoljcev. Prav njim je dal na predavanju poseben poudarek. Študentom je predstavil številna področja, na katerih bodo prostovoljci delovali, kot zanimivost je opisal njihov tipičen dan, ki bo tokrat zaradi načel trajnosti nekoliko drugačen kot na preteklih večjih tekmovanjih, ki jih je gostila Slovenija, za konec pa je vse študente spodbudil še, da se v kakršnikoli vlogi udeležijo novembrskega prvenstva stare celine – morda le kot navijači naše izbrane vrste ali pa tudi kot – prostovoljci.

Prijave zanje se bodo v prihajajočih mesecih odprle na naši spletni strani in veseli bomo, če boš del ekipe Women’s EHF Euro 2022 postal(a) tudi ti!

Scroll to Top