favicon-ehf

TRAJNOSTNA NARAVNANOST GRADI NOVE POVEZAVE

Predilnica Litija d.o.o. je slovensko tekstilno podjetje z dolgoletno tradicijo. Vse od leta 1886 deluje na mednarodnem medorganizacijskem tekstilnem trgu. Proizvaja preje za okrasni in tehnični tekstil in jih dobavlja tujim tkalnicam in pletilnicam, svoje preje iz okolju prijaznih materialov pa bo prispevalo tudi za izdelavo zapestnic, namenjenih Women’s EHF Euro 2022.

Podjetje svoje izdelke in procese razvija v smeri vse večje okoljske sprejemljivosti. Izbira okolju prijazne materiale, optimalno izrablja proizvodne vire, še posebej odgovorno pa ravna z odpadki, saj išče nove možnosti recikliranja tekstilnih odpadkov, ki nastanejo pri proizvodnem procesu. Predilnica Litija d.o.o. je pridobila mednarodni certifikat Global Recycled Standard, ki je namenjen verifikaciji procesa recikliranja in uporabe recikliranih surovin, in certifikat ISO 50001:2018, ki je temelj sistema energijske učinkovitosti.

Na področju družbeno-socialne odgovornosti je Predilnica Litija d.o.o. odgovoren delodajalec, ki sodeluje s svojim lokalnim okoljem, svojim zaposlenim nudi delovno stabilnost ter enake možnosti za izobraževanje in napredovanje, zagotavlja varnost pri delu in spodbuja zdrav življenjski slog ter medgeneracijsko sodelovanje.

Za evropsko rokometno prvenstvo za ženske bo Predilnica Litija prispevala prejo iz okolju prijaznih materialov za izdelavo zapestnic. Preja je narejena iz mešanice vlaken LENZING™ Lyocell in konoplje. LENZING™ Lyocell  so regenerirana celulozna vlakna, pridobljena iz lesa z naravi prijaznimi postopki, konoplja pa je naravno vlakno, potrjeno s tisočletno zgodovino uporabe, ki preji daje avtentičen značaj.

Scroll to Top