favicon-ehf

WOMEN’S EHF EURO 2022 SKOZI OČI ORGANIZACIJSKEGA ODBORA

Priprav na evropsko prvenstvo v rokometu za ženske se je vsak deležnik lotil po svoje. Reprezentanca preko pripravljalnih tekem in skupnih treningov ter analiz tekmic, evropska rokometna organizacija (EHF) z dodelitvijo prizorišč – tekmovanje se poleg Celja (prvi del) in Ljubljane, odvija še v Podgorici in Skopju (prvi del) – Rokometna zveza Slovenije pa je prve resne korake naredila leto dni pred prvim sodniškim žvižgom in bo z delom zaključila nekaj dni po velikem finalu.

Organizacija največjega ženskega športnega dogodka v samostojni Sloveniji je kompleksna in zahteva številčno ekipo, ki stoji za vsakim detajlom tekmovanja. Športno plat smo želeli nadgraditi in zato začrtali dva dodatna stebra – trajnost in opolnomočenje žensk v športu. Prvo je v velik izziv, saj je naša želja pripraviti najbolj trajnostno tekmovanje doslej in obenem začrtati smernice za vsa prihajajoča velika tekmovanja v Sloveniji. Drugo pa v čast, saj smo v ekipo ambasadork povabili eminentne ženske, aktivne na svojih področjih, ki so izjemna dodana vrednost. Med njimi tudi novoizvoljena predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar. “Intenzivne priprave so se začele dobra dva meseca pred pričetkom tekmovanja, ko smo s podizvajalci zagotovili dodatno infrastrukturo, ki jo dvorani, kljub temu da sta gostili že ogromno športnih tekmovanj, nimata. Do prihoda prvih ekip v Slovenijo smo tako postavili nove studie za televizijske ekipe, ki poročajo z dvoran, pripravili medijske tribune in poskrbeli, da se bodo vsi obiskovalci Zlatoroga in Stožic tu počutili, kot doma,” je povedala Tjaša Pavlič Bucik iz podjetja Spontanzo, odgovorna za dogajanje v Stožicah.

Že januarja smo javnost opozorili na jesenske rokometne poslastice v Sloveniji, marca razkrili prvega od dveh odštevalnikov, ki sta v Celju in Ljubljani mimoidoče opominjala na EP. Organizirali smo žreb skupin na Ljubljanskem gradu. Sledili so večji in manjši podporni dogodki, ki bodo zapuščina tekmovanja tudi po 20. novembru. Vsaka reprezentanca tekmovanja (16) ima na obeh slovenskih prizoriščih posajeno svoje drevo, otroci v vrtcih pa se bodo igrali s tekstilom, potiskanim z risbami rokometnega natečaja. »Tekmovanje v Sloveniji pokriva preko 400 novinarjev in fotografov. Slika s tekmovališč gre širom Evrope in posredno privablja turiste v zeleno, urejeno in srčno Slovenijo, ki ponuja številne priložnosti za aktiven ali miren oddih,« je povzela vodja medijskega središča v Sloveniji Andreja Potočnik Krajnik (Spontanzo).

Da smo dobri gostitelji, ni potrebno izgubljati besed. Da pa lahko ima šport širšo sporočilno vrednost od rezultata samega, smo dokazali s trdimo delom, za katerim stoji 30-članski organizacijski odbor. Srčno delo ob in na igrišču je tisto, ki bo 20. novembra slavilo.

Scroll to Top