favicon-ehf

WOMEN’S EHF EURO 2022 SKOZI OČI PREDSTAVNIKOV MEDIJEV

Da lahko berete o evropskem prvenstvu v rokometu za ženske, skrbi preko 700 novinarjev. Slika iz Stožic, Zlatoroga, Morača arene in dvorane Borisa Trajkovskega pa gre v več kot 80 držav. Poleg predstavnikov medijev, ki glas o tekmovanju širijo med javnostjo, pa so enako pomembni tudi tisti, ki skrbijo zanje na lokacijah. Organizacijski ekipi v Celju in Ljubljani pomaga okoli trideset ljudi v črnih puloverjih, ki opravljajo vlogo medijskih prostovoljcev, a zato niso nič manj pomemben člen tekmovanja.

Za distribucijo TV signala na Balkanu skrbi Arena Sport, BeIN v Franciji, TV2 na Danskem, TVE v Španiji in Viaplay na Finskem, Norveškem, Švedskem in v Veliki Britaniji. Poleg tega ima EHF dodaten kanal – Twitch z več kot 50 urami rokometnih vsebin. Vsaj toliko jih pripravljajo tudi televizijske in radijske hiše, poleg komentatorjev in strokovnih sodelavcev so tu še pišoči mediji in fotografi ter snemalci, ki ovekovečijo nepozabne trenutke v trajen spomin. Za potrebe njihovega dela smo na glavnih tribunah v Zlatorogu in Stožicah postavili medijske tribune, dodali platforme na katerih so postavili studie. Tu so tudi maskerke in tehniki, ki so velikokrat spregledani, a kljub vsemu pomemben člen ekip.

“Zadovoljen novinar pripravi dobre vsebine,” je prepričana vodja medijskega središča za Slovenijo Andreja Potočnik Krajnik iz agencije Spontanzo. “Pomembno je, da imajo novinarji na terenu na voljo vso infrastrukturo in informacije za nemoteno delo. Medijska centra v Celju in Ljubljani sta odprta vse dni in smo tisti, ki ostajamo v dvoranah najdlje.” Delovni čas novinarjev se, glede na urnik tekmovanja, pogosto raztegne pozno v noč. “Trudimo se, da se novinarji pri nas počutijo, kot doma.”

Vedno bolj popularni so tudi podcasti, v eni od epizod je gostovala slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie.

Scroll to Top