favicon-ehf

ZAČETEK ŠPORTNO-POSLOVNE KONFERENCE “POSLOVNE PRILOŽNOSTI V SLOVENIJI”

V sredo se je pričela športno-poslovna konferenca »Poslovne priložnosti v Sloveniji«, ki pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, gospoda Borut Pahorja, poteka v okviru »Slovenskega poslovnega središča – I feel Slovenia«. Konferenca je uvod v največje žensko športno tekmovanje v zgodovini samostojnosti naše države. Women’s EHF EURO 2022, evropsko prvenstvo v rokometu za ženske, se bo v Ljubljani (dvorana Stožice) in Celju (dvorana Zlatorog) skupaj s Skopjem in Podgorico začelo ta petek, 4. novembra, konferenca pa poteka že prej, in sicer v ljubljanskem Grand hotelu Union od danes (2. novembra) do petka (4. novembra).  

Tridnevna konferenca, ki jo Rokometna zveza Slovenije organizira v sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) ter Slovensko turistično organizacijo (STO), se osredotoča na športne politike in športne strategije ter multiplikativne učinke. Športni dogodki so brez dvoma odlični glasniki naše države kot turistične, rekreacijske in športne destinacije z vse večjim vplivom na gospodarstvo in razvoj. Rokometna zveza Slovenije s tridnevnim dogodkom v središču Ljubljane nadaljuje tradicijo organizacije športno-poslovnih konferenc ob boku večjih prvenstev, na katerih so sodelovale naše reprezentance (SP 2015 Katar, EP 2016 Poljska, EP Hrvaška 2018).

Evropsko rokometno združenje (European Handball Federation) je pri organizaciji Women’s EHF EURO izpostavilo pomembnost promocije in razprave o trajnostnem razvoju ter opolnomočenju žensk tako v okviru športnih dogodkov kot sodobni družbi kot taki. Vsebina konference je in bo izpostavila tudi pomembnost razmisleka o infrastrukturnih projektih, prihodnjih strateških in mednarodnih partnerstvih ter izzivih s področja energetike.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, je v enem od sredinih modulov izpostavila »Šport in turizem sta tesno povezana, sodelovanje med obema pa ustvarja močne sinergijske učinke. Športni dogodki so še kako pomembni za promocijo države navzven ter tudi za spodbujanje turistov k obisku Slovenije kot destinacije. Zato Slovenska turistična organizacija partnersko pristopa k najodmevnejšim mednarodnim športnim dogodkom, med katere nedvomno sodi evropsko rokometno prvenstvo za ženske, ki ga bo prek TV-ekranov in drugih sodobnih medijev po predvidevanjih spremljalo 600 milijonov ljubiteljev športa, Slovenija pa bo gostila do 30.000 navijačev s ključnih trgov slovenskega turizma.«

Poudarila je, da je športni turizem eden najhitreje rastočih sektorjev v turizmu z visokim multiplikativnim učinkom. Kot je še povedala Pakova, je vse pomembnejši vse bolj trajnostni način izvedbe športnih dogodkov: »Šport ima moč spodbujati trajnostno vedenje. Veseli me, da projekt Women’s EHF EURO 2022 daje velik poudarek trajnostni izvedbi dogodka in da so organizatorji razvili stroge trajnostne standarde.«

Scroll to Top